Bowmore 15 Golden & Elegant

Yazan: theviski
871 görüntüleme
Viski: Bowmore 15 Golden & Elegant
Alkol Oranı: %43
Damıtım Evi: Bowmore
Şişeleyici: Bowmore
Köken: İskoçya
Tip: Tek Malt
Yaş: 15

Bowmore damıtımevi, Islay adasında 1779 yılında John P. Simson tarafından kurulan İskoçya’nın en eski damıtımevlerinden biridir. John P. Simson’dan sonra, damıtımevi Alman kökenli Mutter ailesine geçmiştir. Ailenin başı olan James Mutter Osmanlı İmparatorluğu, Portekiz ve Brazilya’nın Glasgow Konsolosluğu görevini yapmıştır. Damıtımevi birkaç kez el değiştirdikten sonra en son 1994 yılında bünyesindeki diğer markalar ile beraber Suntory tarafından satın alınmıştır.

2017 yılında travel retail olarak piyasaya çıkan Bowmore 15 Golden & Elegant ilk dolum bourbon ve hogshead fıçılarda olgunlaştırılmaktadır. Bowmore 15 Golden & Elegant, 2018 International Spirit Challenge’da altın madalya kazanmış bir travel retail ekspresyonudur.

Tadım Notları

Burun

Hafif çiğ alkol, yoğun turba, meşe, karamel, baharat, yeşil elma, toprak, narenciye ve limon kokuları.

Skor: 88

Damak

Kııvamlı ve kremamsı bir yapı. Turba, meşe, baharat, mesir macunu, bal, karemel,narenciye ve odunsu tatlar.

Skor: 87

Bitiş

Uzun bir bitiş. Turba, karamel, baharat ve narenciye aromaları.

Skor: 92

Genel

Bowmore 15 Golden & Elegant malesef ülkemizde satışı olmayan bir ekspresyon. Her kadehte biraz daha zenginleşen aromalar, dengeli profiller ve kıvamlı içime sahip olan bu viski, turba ve karamelin narenciye eşliğinde kadehte nazik dansı dersem güzel bir betimleme yapmış olurum.

Skor: 89

Bu Tadım Notları da İlginizi Çekebilir

Gizliliğinize değer veriyoruz. Biz ve ortaklarımız, içeriğimizi kişiselleştirmek ve trafiğimizi analiz etmek için sitemizde çerezler konumlandırmaktayız. Bu siteyi kullanarak, bu teknolojinin kullanımına rıza göstermiş oluyorsunuz. Kabul et